Toch zeker al 24 uur niet over mezelf gepraat op het Internet.

Dus ook ik doet op de valreep, terwijl het bij jullie allang 2018 is, vanuit San Fransisco, nog even een Dit Was 2017-tje.

Werk

Ik ben van baan gewisseld! Ik verruilde de universiteit voor de hogeschool, om daar als studentendecaan aan de slag te gaan. Na een mega intensieve sollicitatie procedure was ik 1 van de 3 gelukkigen die een nieuwe baan had. Daar ben ik in september mee begonnen.

Ik moet uiteraard nog een hoop leren, maar het bevalt uitstekend. Ik ben er goed in, ik pas goed in het team én bij de studenten.

Boek

Ik schreef het hele jaar door. Een uurtje hier, een uurtje daar, om op die manier zo steeds een stukje verder te komen. De ene periode wat trouwer dan de ander, maar er bleef altijd beweging inzitten. Ik appte of mailde mijn redacteur een keer in de zoveel tijd, of met een specifieke vraag of verzoek voor feedback, maar ook gewoon voor de gezelligheid.

In oktober ontmoette ik de hoofdredacteur van Non Fictie & Lifestyle, Willemijn, die ook het fantastische DIWMOTZ boek onder haar hoede had. Ik vond het heel spannend (ik zal tot op het allerlaatste moment denk ik bang blijven dat het hele feest alsnog niet doorgaat), maar Willemijn was heel aardig en enthousiast.

Nu, op 31 december is de eerste versie af, ik ga nog één keer alles nalopen en stuur de hele bende 3 januari (een dag voor de deadline) op. Willemijn en Maarten gaan er naar kijken, en dan is er vast voor mij weer een hoop werk aan de winkel. On we go.

Vakanties

Logeren in De Librije

Technisch gezien was het nog net 2016, maar de eervolle vermelding méér dan waard: Ik had het helemaal gehad met dat klote-2016 en wilde op de valreep toch nog iets fantastisch doen. Ik besloot mezelf daarom een nachtje hotel cadeau te doen. Ik vind echt weinig dingen chiller dan alleen in een hotel slapen.

Na alle ellende in 2016 had ik wel een Epische Treat Yo Self verdiend, vond ik. Dus deed ik wat ik het allerliefste wilde: Ik boekte een nachtje Librije, mét diner en ontbijt. Het was magisch.

Ik heb genoten van de prachtige hotelkamer, het in de watten gelegd worden en daar heel de avond dolgelukkig zitten eten. Ik had een leuk jurkje aan, mijn Louboutins en mijn Harry Potter boek bij me. Helemaal prima, ook in je eentje.

(Ik had wel een kater van al die wijn, trouwens. Zelfs het halve glazen-menu is voor een lichtgewicht zoals ik niet te doen.)

Weekendje Parijs

Susannah en ik togen naar Parijs voor eclairs, champagne, maar vooral voor ons allebei een nieuw paar Louboutins.

Weekendje Brugge

Vin en ik waren 2 jaar samen in maart, dus ik verraste hem met een weekendje Brugge. Het Van Cleef hotel is echt fantastisch. Aan de prijs, maar als je de prachtige kamer ziet en fantastische service meemaakt, snap je dat meteen.

Maar godsamme, ik versta echt fuck van Vlaams. Ik heb heel het weekend mijn hoofd gebroken over wat iedereen zei. Het slaat nergens op dat ik Nederlands Met Een Accent niet versta, maar het is echt zo.

Wintersport!

Ik ging een weekje snowboarden met Vincent en zijn/onze vrienden. Het was knettermooi weer en op de berg lunchte ik elke dag met de lekkerste pizza napolitane ooit (tot zelfs de serveerster vroeg of ik echt niet iets anders wilde proberen) en ik lag elke avond voor tienen in bed.

Snowboarden vind ik een tikkeltje spannend en ik ben er niet zo goed in. Om heel eerlijk te zijn weet ik ook nog steeds niet of ik nou met mijn goede been voor sta. Maar het is wel heel leuk. Lekker buiten bezig zijn in die prachtige omgeving.

In 2018 mag ik weer, en ik neem gewoon weer de Level 0 Beginnersles. Motorische vaardigheden aanleren gaat bij mij drie keer zo langzaam als bij andere mensen, heb ik inmiddels geleerd en geaccepteerd.

Manchester

Samen met lieve Anoesjka ben ik in mei naar Manchester gevlogen om naar mijn favoriete drag queen, Trixie Mattel, te gaan kijken. Naast de meet&greet met Trixie en Max, en de hilarische show van Trixie, hebben Anoesjka en ik ook heerlijk gegeten en gedronken in Manchester, al moest ik wel ff wennen aan al die dronken Engelsen.

Spanje

Vin en ik gingen naar een all-inclusive resort in Spanje. Daar heb ik letterlijk niks anders gedaan dan in deze hilarische haaienbikini rondgelopen en cava gedronken. Behalve één dagje Sevilla ben ik zelfs het resort niet afgeweest. Een weekje alleen maar aan het zwembad luieren en lezen is precies genoeg.

Volgend jaar weer wat mij betreft, alleen dan eentje met beter eten.

Rotterdam

Ik gaf Vincent voor zijn verjaardag een weekendje Rotterdam cadeau! We aten s’avonds bij FG Bistro, sliepen in het Nhow hotel met uitzicht over de Erasmus brug en ontbeten in de Euromast.

Ik vond het allemaal maar mwah. Ik vond het Nhow hotel in Rotterdam zeer matig. Het is minder lelijk dan het Nhow hotel in Berlijn waar ik een jaar geleden was, maar alleen het uitzicht is bijzonder. Ook het eten in de Euromast was average at best, en het eten bij FG Bistro was ook zodanig ‘eh’ dat achteraf had ik beter 50 euro extra tegen het eten aan kunnen smijten en hem naar FG Foodlabs mee kunnen nemen.

Geen aanraders wat mij betreft. Kutleven.

San Francisco

Nu ben ik met die intens knappe vent op de foto in San Francisco!

We zijn op het huis en de katten van Eva & Billy aan het passen. We hebben hier samen kerst gevierd en vanavond gaan we naar Confetti & Cocktails in Americana, een restaurant met uitzicht over the Bay en het vuurwerk.

Verder gaan we een beetje door parken heen wandelen of fietsen, hebben we de Golden Gate brug overgefietst en de ferry langs Alcatraz teruggenomen, zijn we in Oakland geweest en gaan we nog naar Berkeley en een natuurpark onder San Fransisco.

San Francisco is geweldig. Ik ben zo ontzettend dol op Amerika, brunch culture en de natuur hier midden in de stad.

Feestjes & Festivals

Pleinvrees

De eerste Pleinvrees was in februari toen ze op toer gingen en Den Haag aandeden. Ik heb toen twee uurtjes gedanst met een colaatje en lag om 03:00 weer in bed. #thuglife

Tweede keer was Pleinvrees am Strand, met Vincent en twee van mijn favoriete vrienden, Rein en Sander. Lekker op bloten voeten in het zonnetje gedanst.

Derde keer Pleinvrees was tijdens ADE, toen Pleinvrees met Fritz Kalkbrenner losging in niet-de-Westergas-maar-die-ernaast. Samen met Vin, Thomas en Ali heb ik het fantastisch naar mijn zin gehad en laat gemaakt. Nog steeds kippenvel als ik Wes en Layercake hoor.

(Ben niet per se gehecht aan het Pleinvrees-concept trouwens hoor, dit jaar kwam het toevallig zo uit.)

Rock Werchter

Het was beter weer dan Rock Werchter 2016 én ik was niet overspannen en PTSS-erig. Dat was winst.

Qua muziek was Lorde mijn ultieme favoriet (terwijl ik daar live niet zo bar veel van verwachtte) en ik ging eigenlijk speciaal voor Oscar & the Wolf. Die waren geweldig, maar sindsdien luister ik ook naar War Paint. Ook Beth Ditto, Foo Fighters en Linkin Park gezien. Rae Remmund heeft nog iets meer bangers nodig en dan gaan ze epische shows geven.

Bij het optreden van Linkin Park viel me op dat de (inmiddels overleden) zanger Chester heel intens en intiem met de fans was; op het scherm zag ik hem meerdere malen diep bij mensen in hun ogen kijken, en met zijn armen om iemand heen zingen. Toen hij nog geen drie weken later zelfmoord had gepleegd, voelde dat op de een of andere manier heel verdrietig.

Verder heb ik de nadelen aan grote vriendengroepen die elkaar al duizend jaar kennen ondervonden: Er gebeurt nogal wat waar niemand het met elkaar over heeft, en binnen zo’n grote groep is vriendschap blijkbaar een rekbaar begrip waarin je niet per se loyaliteit hoeft te verwachten als het erop aankomt.

Op een heel onhandig moment in iedereens leven kwam er toch het een en ander aan het licht kwam over Vincent’s vrienden waaruit bleek dat ze toch een stuk minder gaaf en loyaal zijn dan ik dacht. Het werd daardoor voor mij een ontzettend ongemakkelijk weekend.

Ik sla volgend jaar dan ook ff over.

Milkshake

Godverdorie, wat wilde ik daar al lang heen. Mijn vriendinnetjes gaan ongeveer elk jaar, dus ik ging eindelijk een keer mee.

Wil je mij en Rocher in slow-mo zien dansen? Kan gewoon, klik hier.

Het ging wel regenen en daar waren Roch en ik uiteindelijk toch wel klaar mee, dus uiteindelijk was ik alsnog gewoon om 22:00 thuis. Love it.

Vunzige Deuntjes

Ik ben twee keer naar een Vunzige Deuntjes feest geweest, een keer in de zomer en een keer in september.

De eerste keer was een foutje, want ik had GEEN idee dat het vunzige -maar echt- vunzige deuntjes waren: ik dacht gewoon dat ze weer eens een gekke naam hadden gegeven aan een techno feestje op het strand.

Maar toen ik binnenkwam, was ik gelijk verkocht. Ik ben dol op billenschudmuziek, Neder R&B en hiphop. Pijn in mijn heupen van het draaien de volgende ochtend, maar ZO leuk.

In September deed ik hem nog eens dunnetjes over met Shaan, toen Vunzige Deuntjes in het Paard van Troje kwam met Jonna Fraser. LOVE Jonna Fraser.

Dingen die mijn leven in 2017 extra leuk maakte

Drag queens

Ik weet niet waarom, maar ik word er zo blij van. Nadat ik Trixie twee keer heb gezien (een keer in Manchester en nog eens in Club Nyx, waarbij ik ook de fantastische House of Mermaid Mansion drag queens mocht bewonderen, vooral Envy Peru is geweldig), ging ik hier in San Francisco nog even gauw naar Ginger Minj.

Dat was ook fantastisch, want ik deed mee aan de Dance Off (won een prinsessenketting die ik heb laten signeren) en mocht haar aan het einde nog even ontmoeten. Vin was mee, en die moest ook keihard lachen om Ginger’s fantastische gevoel voor humor.

In 2018 ga ik naar Katya’s show in London, en de week daarna naar Sasha Velour in Amsterdam. Zin in.

Beyonce

Zo gezellig, zo’n klein kroelbeest. Stukje 1 en stukje 2. Als je Michelle volgt op Instagram, zij plaatst nu schattige filmpjes van Bey op Instastories.

Alle leuke dingen met Susannah

Met Susannah ging ik dit jaar niet alleen naar Parijs, maar ook naar Mama Kelly, Moscow at Sea, Fred, FG Foodlabs en de opnames van de Slimste Mens. Is allemaal beeldmateriaal van, want Susannah vlogt. Ik zit wel vaker in Susannah d’r filmpjes trouwens, voor de liefhebbers. Onze rubrieken zijn We Snappen Dingen Niet, We Snappen Dingen Niet Maar Het Leven Wel (das als we die decadente dingen doen) en Netflix Uitspelen.

2018

Eerlijk? 2018 hoeft maar half zo leuk te zijn als 2017. Dan wordt het alsnog een topjaar.

Maar hey, misschien wordt het wel helemaal kut. We gaan het zien.

Tot daar!

Written by

Writer & Self help junkie (32) with two books (2018, 2020) in Dutch bookstores. Personal stories (Dutch) and miscellaneous other articles (English).

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store