Nog een stukje over de Liefde

Image for post
Image for post
Image for post
Image for post
Image for post
Image for post
hahaha

Ik stommel uit bed en vind Vincent z’n onesie aan mijn kant. Vin heeft die vorig jaar gekocht en ik vind echt weinig dingen schattiger dan Vinnieboy in zijn onesie. Hoewel ik zijn shirts, truien en sokken regelmatig steel heb ik zijn onesie altijd met rust gelaten. Zal ik…?

Ik kruip in zijn pluizige warme onesie en ga een paar uur computerspelletjes spelen. Als ik Vin zijn werkkamer binnen hoor stommelen trek ik een ondeugend gezicht en als hij me ziet zitten barst hij in lachen uit.

“Ik wil OOK een onesie!!” roep ik uitgelaten terwijl ik op hem afspring.

“Meid, krijg jij toch ook een onesie,” grinnikt hij terwijl hij zijn armen om me heen slaat.

“Schat, het is tijd voor date night” app ik. “Ik heb een reservering voor 19:45 vrijdag. Prepare for margaritas en kick ass mexicaans.”

“Leuk!” appt hij terug.

We hangen tot tien uur in het Mexicaanse restaurant en kletsen weer eens over van alles. We hebben het over onze blinde vlekken, onze aankomende vakanties en wat we volgend jaar allemaal gaan doen.

We komen terug van het helpen bij mijn oma’s verhuizing; mijn 91-jarige omaatje gaat naar het bejaardentehuis.

Ik ben moe van een dag werken, verhuizen en het feit dat ik volgende week het manuscript voor mijn tweede boek moet inleveren helpt ook niet mee. Ik heb dus niet zo heel veel zin om weer de deur uit te moeten voor de verjaardag van twee goede vrienden van ons (al heb ik er geen seconde over nagedacht om te cancelen, zo veel houd ik van ze).

Op de verjaardagsborrel raken Vin en ik elkaar al snel kwijt; er zijn zoveel mensen waarmee we bij willen praten dat we elkaar alleen in de verte zien. Maar na een paar uur loop ik naar de bar en staat hij daar toevallig. Ik weet niet eens meer hoe het begint, maar voordat we het weten staan we dik een half uur in een supergeanimeerd gesprek en zijn we iedereen om ons heen vergeten.

“Het slaat toch ook nergens op dat ik een hele leuke avond heb maar dat het leukste alsnog een gesprek is met DE VROUW MET WIE IK SAMENWOON,” zegt Vin als we terug naar huis lopen. Ik moet lachen en geef hem een kus.

Ik ben thuis met mijn boek bezig als ik een appje krijg.

“Ik ga nog even borrelen met collega’s na de Hackathon, kom je nog even langs?”

“Is dat niet raar,” app ik terug. “Met wie ben je?”

“Nee joh, ik ben met N. en U., die willen ook even met je kletsen!”

“Ok, ok,” app ik terug.

We staan een half uurtje gezellig te kletsen met zijn collega’s en op de terugweg hang ik aan zijn arm terwijl ik Pokebowls voor ons bestel.

Ik zit volle bak in mijn tweede boek. Hoe dichter de deadline komt hoe minder oog ik heb voor andere dingen. Vin kookt, appt met de vrienden over het diner wat we over een paar weken hebben en pakt stilzwijgend de dingen op waar ik normaal gesproken me mee bemoei.

Image for post
Image for post

Ik vertel Vin wat we voor zijn verjaardag gaan doen: Portretten van onze katten schilderen. Ik weet zelf ook wel dat het een knetterleip idee is, maar ik vind het hilarisch. Toch ben ik een beetje zenuwachtig; het is toch altijd maar afwachten of iemand zoiets ziet zitten.

Hij moet keihard lachen, en is meteen 100% on board.

*Titel gebaseerd op de stukjes van Des.❤

Written by

Writer & Self help junkie (32) with two books (2018, 2020) in Dutch bookstores. Personal stories (Dutch) and miscellaneous other articles (English).

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store