Mijn topleven met Onefit

Ik vind het leuk om zodra er iets kleins misgaat te roepen dat ik een kutleven heb.

Is de pindakaas op, moet ik 1 HELE KEER overstappen tijdens een treinreis, hebben ze mijn favoriete kruidenkaas niet meer (Albert Heijn had Boursin gedumpt), roep ik melodramatisch “Wat een KUT leven heb ik.”

Aan de andere kant…Staat er een onaangebroken pot van mijn lievelingspindakaas (die hipsterpot met chilipeper) op het aanrecht, heeft mijn vriend een tosti voor me gemaakt of komt er een nieuw boek uit van een van mijn lievelingsschrijvers, roep ik net zo theatraal het tegenovergestelde. “Wat een TOP leven heb ik,” roep ik dan uitbundig tegen mijn vriend, collega, of verbouwereerde Albert Heijn medewerker (de Boursin is weer terug).

Ik ga hier een tijdje stukjes over schrijven.

Image for post
Image for post
mad skills hier

De oplettende lezerts van mijn blog weten dat ik een heel lang alleen maar geBikramt heb.Ik heb jaren 120 euro per maand afgetikt om onbeperkt te kunnen Bikrammen, en daarna twee keer 1000 euro om een jaar onbeperkt te kunnen. Reken maar uit. Of doe maar niet. Worden we allemaal depri van.

Ik ben dol op de hitte, de 26 houdingen en hoe ik tot rust kom van deze pittige vorm van yoga, en vol energie (of HONGER!) en inspiratie naar buiten loop. Over de laatste periode waarin ik dagelijks ging Bikrammen heb deze eboekjes over geschreven.

Al dat geld is de investering waard als je vaker dan 3 keer per week gaat (ongeveer). Maar dat liep spaak op dag 83 toen ik voor het eerst in jaren met koorts op bed kwam te liggen, en daarna ging ik weer gewoon een beetje af en aan. Van 1 keer tot 2 keer tot 5 keer tot weken niet, alles kwam voorbij: maar de frequentie werd wel steeds minder. Ondertussen ging ik wel kickboksen.

Dus tegen de tijd dat mijn Bikram Yoga jaarabonnement afliep begin juli 2017, ging ik nog maar amper. Dus om nou weer 1000 euro af te tikken leek me niet echt een goeie move.

Tijd voor iets nieuws

Ik had al duizend keer OneFit voorbij zien komen online, maar ik was nog in de veronderstelling dat het een soort prepaid kaart was.

Toen ik had gezien dat je gewoon (ongeveer) onbeperkt je gang kon gaan bij allerlei sportscholen, yogastudio’s en bootcampjes voor 50 euro per maand besloot ik het te gaan proberen.

Ik die app op mijn telefoon, abbonnementje afgesloten en toen ben ik gewoon een beetje overal en nergens gaan sporten.

Wat resulteerde in een enthousiaste ronde sporten proberen door heel Den Haag en Rotterdam heen in het laatste half jaar van 2017…waarbij ik trouw gemiddeld 3 keer per week sportte!

(Afgezien van December, maar toen was ik mijn boek aan het afmaken en 2 weken in San Francisco dus nou ja.)

Waarom OneFit awesome is voor mij

 • Ik woon in Den Haag en ik werk in Rotterdam. OneFit zit in Amsterdam, Utrecht, Rotterdan en Den Haag: Twee van de vier is een goeie score! (Dit verandert mogelijk nog in de toekomst, maar genieten zolang het nog kan!)
 • Bikram Yoga Den Haag én Rotterdam doen mee. Een losse Bikram Yogales is 15 euro. Je mag 4 keer per maand naar een locatie. Als ik een keer per week voor of na mijn werk naar yoga ga in Rotterdam, en dan nog in het weekend een lesje pak in Den Haag (zodat ik daarna bij Kelly’s Expat store peanut M&M’s kan kopen*) heb ik voor die 50 euro al 120 euro aan losse yogalessen gehad.
 • Ik moet me inschrijven en kan de les 12, 8 of 2 uur van te voren niet meer annuleren. Ofterwel, ik moet het vastleggen, én komen opdagen…of 10 loze euro’s betalen aan OneFit. (En als ik er eenmaal ben, doe ik toch wel enthousiast mee.)
 • Ik vind het superleuk om allerlei verschillende dingen te proberen.
 • Op een straal van een kilometer bij ons huis bevinden zich 2 sportscholen met leuke lesjes, een personal trainer waar ik nu al maanden niet geweest ben maar die wel heel fijn is, en een F45 locatie waar ik onder toezicht van een ontzettend knappe Ier mezelf heb afgebeuld.
 • Ik kon mijn kickboksabbonnement opzeggen omdat het ook bij OneFit is aangesloten. Scheelt ook weer 30 euro per maand!
 • Ik zei tegen Rocher dat hij ook moest gaan boksen en nu doen we al een paar weken op dinsdag of donderdag een lesje bokszaktraining bij Krachtig in Rotterdam. Ik merk dat mijn conditie hier echt knetterhard van vooruit gaat en het is gezellig om met Rocher samen te sporten.

Mijn lievelings OneFit lesjes

 • Bokszaktraining bij Krachtig Rotterdam. HIIT en losgaan op een bokszak. Het moeilijkste aan kickboksen vind ik het sparren met een andere persoon, en hier kan ik wel beter worden in (kick)boksen zonder dat ik allerlei mentale heftigheid voel bij het feit dat ik iemand anders sla of geslagen wordt.
 • Personal fitness of de WOD bij LMNTS. Ook heb ik bij Jean-Paul een blessurebehandeling gehad waarbij hij meer bij mijn heup voor elkaar kreeg dan mijn (ook fijne) fysio.
 • Monkey Business bij Ravez Movement. Hier ga je bewegen op een hele intuitieve en natuurlijke manier. Ik ben daar niet zo goed in, maar daarom des te beter om te oefenen.
 • Yin Yoga bij Balansz. Al-tijd vol, en omdat ik nu op dinsdag werk kan ik niet. Maar als ik een weekje vrij heb, ben ik er!
 • Yin yoga bij GAIA House of Yoga was nog fijner, maar die heeft zichzelf van de OneFit lijst gehaald volgens mij. Ik heb ze gemaild. Zal wel niks uitmaken, maar was een poging waard.
 • F45. Natuurlijk is het zwaar, maar na jarenlang minstens anderhalf uur + reis- en omkleedtijd kwijt te zijn bij de Bikram is sporten en klaar zijn binnen 45 minuten een VERADEMING.

Wat wil ik nog steeds gaan doen?

 • Ik wil al sinds ik het abbonnement heb een keer baantjes gaan zwemmen, maar dat is er steeds niet van gekomen want vroeg.
 • Ook Kundalini Yoga wil ik nog steeds een keer proberen.
 • Roch wil me meeslepen naar Krav Maga.

Verplicht Affiliate Gedoetje

Luistah, ik snap ook wel dat je dit waarschijnlijk al hebt en dat van alle bloggers ik ongeveer de laatste ben die jou eens wat vertelt over OneFit.

Maar mijn leven draait niet om sporten en mijn core business is niet jou fitness-dingen aansmeren.

Ik ben gewoon iemand die het leuk vind om af en toe te sporten. Daar is OneFit dus top voor als je in 1 van de 4 grote steden woont of werkt.

En laten we eerlijk zijn, ik zou ook dom zijn als ik het niet gewoon toe zou voegen: als je het wil proberen na mijn getetter kun je dat hier doen met 20 euro korting.

Ik krijg dan 10 euro korting, dus dat is voor mij ook leuk.

Tot zover.

*Why I am not skinny, exhibit 213.

Written by

Writer & Self help junkie (32) with two books (2018, 2020) in Dutch bookstores. Personal stories (Dutch) and miscellaneous other articles (English).

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store