Mijn Topleven In Den Haag

Image for post
Image for post
Deze foto is een Mariet Monsje ❤ Ooit geschoten voor de NTI Creatief Schrijven Cursus Promo

Ik heb altijd geroepen dat de enige stad waar ik zonder moeite naartoe zou verhuizen Den Haag zou zijn.

Een stad vol leven en dingen te doen, die ik ook al een beetje kende van een stageperiode tijdens mijn studie. Een stad nog steeds dichtbij genoeg bij mijn familie en vrienden, fantastische trein- en metroverbinding…en een Bikram yoga studio. Prioriteiten he, mensen.

Sinds ik hier woon, ben ik stapelverliefd op Den Haag.

Begrijp me niet verkeerd, ik hou nog steeds van Rotterdam. Ik ben superblij dat ik er werk zodat ik van die rotstad kan blijven genieten. Top dat ik er een fiets heb staan om overal te komen, en dat ik er vrienden en vriendinnen heb om dingen mee te ondernemen. Na werk fiets ik vaak door om ergens te sporten en ik ga nog steeds graag koffie drinken, borrelen en uit eten in al het moois dat Rotterdam te bieden heeft. Zoals je hier kon lezen kom ik genant vaak bij Het Eigendom.

Maar als ik Den Haag zie opdoemen vanaf de snelweg begin ik te glunderen. Als ik Den Haag Centraal overloop, word ik vrolijk. Als ik onder The Bridge doorfiets om boodschappen te gaan op de Theresiastraat, als ik onderweg ben naar het vrienden, als ik het Zeeheldenkwartier doorcross naar yoga, of als ik door Benoordenhout naar het strand fiets: Dit is van mij. Dit klopt gewoon.

In het weekend heb ik zin om dingen te doen in onze stad, en zo leer ik Den Haag nog steeds beter kennen.

Deze foto is een Mariet Monsje ❤Ooit geschoten voor de NTI Creatief Schrijven Cursus Promo

Favorieten in Den Haag

Vincent. Waar Den Haag de enige stad was waar ik zo makkelijk naartoe kon verhuizen, was ik sowieso voor Vin verhuisd. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar als hij in *slik* Zoetermeer had gewoond was ik ook daarnaartoe gegaan. (Sorry Zoetermeerders)

ONGEVEER ALLES op De Denneweg: Limone is lekkere tapas, hier zit mijn thee-dealer Betjeman & Barton, Bouzy heeft 30 verschilende flessen champagne en Follia (al zit die op de Frederikstraat, wat in mijn ogen gewoon de verlenging is van de Denneweg na een bruggetje) heeft de lekkerste pizza’s.

BLT: Heb ik het ook al duuzend keer over gehad, topkoffiezaakje bij ons in de buurt.

F45 The Bridge: Ook wel eens genoemd (misschien moet ik hier nog eens een heel stukje aan wijden) maar ik ben hier officieel lid sinds augustus en ik vind het superleuk. Ik train hier met veel plezier en mag aan het einde iedereen highfiven, GEZEL.

I&Art in het Koorenhuis: Hier heb ik een half jaar hiphopdansles gevolgd met Shaan. Feestje op de maandagavond was dat, heb ik het in dit Engelse stukje ook ff over.

Mijn vrienden: Ik kom graag bij Mariet thuis om gewoon kopjes thee te drinken en te kletsen, maar ook bij alle vrienden van Vin die inmiddels ook mijn vrienden zijn geworden.

Bleyenburg: Zo’n leuke tent voor lunch of een borrel. Ik ga hier wel eens ontbijten met de pannenkoekjes met appelcompote en bacon.

Het strand: Oke oke, technisch gezien Scheveningen, maar ik ben er binnen een half uur fietsen. Eerlijk gebied me wel te zeggen bizar weinig gebruik te maken van dit voorrecht, maar als ik dan ga ben ik elke keer weer blij.

Bikram Yoga Studio: Ik ga hier nog steeds 1 a 2 keer per maand even anderhalf uur zwetend mediteren als ik zie dat mijn favoriete yogadocenten een lesje doen.

Image for post
Image for post

Ofterwel, het is goed toeven in Den Haag voor een Rotterdammert.

Groetjes van Harry en mezellûf!

Written by

Writer & Self help junkie (32) with two books (2018, 2020) in Dutch bookstores. Personal stories (Dutch) and miscellaneous other articles (English).

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store