Image for post
Image for post

Ik vind haar al-tijd lief.

Niet alleen als ze ‘s ochtends luid spinnend op mijn borst komt staan, of als ze als een stokstaartje tegen het raam ergens naar staat te kijken.

Niet alleen als ze zich parmantig op mijn schoot nestelt als ik aan mijn bureau zit te werken en uren bij me gaat liggen slapen zolang ik maar warme handen op haar zachte vacht heb liggen.

Niet alleen wanneer ze ‘s avonds als in bed lig te lezen op bed springt en tegen mijn been, of tussen mijn benen in gaat liggen slapen.

Ook als ze ‘s ochtends vroeg miauwend en krabbend bij de voordeur staat — ze heeft besloten dat ze desgevraagd het portiek in wil, maar daar gaan we niet aan beginnen, dat snap je.

Ook als ze aan de nieuwe stoel krabt. En aan mijn bureaustoel. En aan de bank. En aan mijn spijkerbroek.

Ook als ze in een speelse bui van achter op mijn lieve goedzak van een Kyra springt.

Ook als ze achter me plastic heeft gevonden en daar doorheen probeert te kauwen en ik goor, nat doorgekauwd plastic uit een kattenbek moet trekken .

Ook als ze met een rotvaart van mijn kledingkast afjekkert waardoor ik me elke keer weer kapot schrik.

Ook als alles onder de kattenharen zit, wit op mijn zwarte truien en zwart op mijn witte truien.

Image for post
Image for post

Ook als ze bloedirritant is, want ze heeft zoveel energie en ze is zo nieuwsgierig, vind ik haar het aller-, allerliefste.

Dus loop ik geduldig achter haar aan als ze weer eens langs me heen glipt het portiek in, en pak ik haar voorzichtig op als ze eenmaal een rondje trappen heeft gedaan.

Dus stuif ik niet naar haar toe om haar ergens op te sluiten als ze om zes uur in de ochtend staat te jengelen, negeer ik haar totdat ze tsjirpend komt knuffelen, en dan krijgt ze alle aandacht.

Dus klap ik heus wel in mijn handen als ze Kyra lastig valt, maar probeer ik daarna haar af te leiden en te vermaken, want blijkbaar verveelt ze zich.

En wat ze ook doet, ook wanneer ze niks bijzonders doet, wanneer ze gewoon een dertien-dozijn Europese korthaar zit te wezen, wanneer ze gewoon een doodnormale huis-tuin-en-keuken poes is, die in mijn lades slaapt en uit mijn waterglazen drinkt, vind ik haar de aller- allerliefste.

Meer van dit soort stukjes?

Samen met Jana, Serge en Femke schreef ik een e-boekje met columns over liefde voor katten, waarvan ik alle opbrengsten doneer aan de Dierenvoedselbank Haaglanden: de organisatie die mensen in financieel zwaar weer helpt om goed voor hun dieren te kunnen blijven zorgen.

Die kun je hier kopen als je een Paypal account hebt, of je kunt me een berichtje sturen op Instagram voor een Tikkie.

(ik reageer misschien niet meteen want ik ben even offline, maar een keer in de zoveel tijd check ik even mijn DMs, dus met een klein beetje geduld heb je binnen een paar dagen alsnog een leuk e-boekje!)

Written by

Writer & Self help junkie (32) with two books (2018, 2020) in Dutch bookstores. Personal stories (Dutch) and miscellaneous other articles (English).

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store