Ja hallo ik wil het even over MovieBitches hebben

Image for post
Image for post
Credits: Fantastische cartoonist Benji Campbell

Een van de redenen dat ik Het Leven leuk vind? Dat er heel veel dingen zijn om leuk te vinden.

Ik ben dol op pop culture en het Internet, en op het Internet vind je de leukste concepten, shows en mensen. Naast My Dad Wrote A Porno, waar ik ook obsessed mee ben (nog steeds, ja) heb ik ook een Youtube kanaal waar ik alles trouw van kijk: MovieBitches.

Dat zijn Andrew en Avaryl, twee film- en Drag Race afficianados uit L.A. die films reviewen en RuPaul’s Drag Race aflevering nabespreken.

Ik ben uiteraard begonnen met kijken door de Drag Race Ruviews, maar al snel overgestapt op alles wat ze maken want Avaryl en Andrew zijn een megaleuk duo.

Ze bespreken kritisch maar enthousiast films die ik òf ook gezien heb en daardoor meer over wil weten òf films die ik niet gezien heb waarvan ik alsnog wel benieuwd ben wat zij er nou van vinden, en ik vind ze gewoon heel leuk. Ze zijn welbespraakt, grappig, hebben leuke referenties en Avaryl weet superveel van films en de achtergrond van films.

Voor Avaryl wist ik eigenlijk niet dat je een favoriete film producent kon hebben, maar dat kan dus. En Avaryl vertelt altijd bij een film review welke andere acteurs en actrices overwogen zijn voor de rol van iemand (zoals bijvoorbeeld dat voor Armand in the Bird Cage het Steve Martin nog even had kunnen worden!)

Ze bespreken de RuPaul’s Drag Race seizoenen en ze hebben inmiddels na het ongeveer aan de lopende band afleveringen, namelijk All Stars 3 — Seizoen 10 — All Stars 4 — en nu weer gelijk verder met Seizoen 11 best wel een beetje drag race fatigue. Het is niet meer bij te houden voor ze dus Avaryl en Andrew hebben Live-sessies gedaan op Youtube en nemen later de langere Ruviews op.

Snap ik wel, maar ik vind hun Ruviews heel erg leuk om te kijken. Ik ben het niet altijd met ze eens maar ik vind ze scherp en grappig en ik luister graag naar medefans over Drag Race (als ze tenminste een beetje leuk kunnen kletsen in plaats van te vervallen in alleen maar yassss queen-kreten).

Hun Drag Race Ruviews van Seizoen 10 vind ik superleuk om te kijken (en kijk ook nog wel eens terug) omdat A&A net als ik helemaal dol waren en zijn op Monique Heart.

Gie-ren als Andrew & Avaryl populaire-maar-niet-zulke-goede films reviewen.

Mijn favoriete slechte film reviews van MovieBitches zijn The Meg, Jurrasic World II (nog steeds boos over) , 47 Meters Down & Kong: Skull Island.

Mijn favoriete goede film retro reviews van MovieBitches zijn The Birdcage, Pretty Woman & Clueless. Als ze deze klassiekers bespreken geniet ik dubbel.

Die heet Let’s Have A Kiki With MovieBitches en ik heb alleen de eerste aflevering geluisterd maar vind het nu al een waardevolle toevoeging in mijn iTunes Library.

Ik vind het gewoon leuk, ok. Jij misschien ook! Ga kijken of luisteren!

Written by

Writer & Self help junkie (32) with two books (2018, 2020) in Dutch bookstores. Personal stories (Dutch) and miscellaneous other articles (English).

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store