Hoe Een Gemiddelde Week In Mijn Topleven Er Op Dit Moment Uitziet

Image for post
Image for post

Goedemorgen!

Op basis van mijn vorige stukje vroeg exact niemand meer informatie over mijn leven, maar ik had toch zin om die te geven. Bij deze.

Mijn slaap-waak ritme is op dit moment zo Episch Vergrendeld dat ik er niet eens meer over na hoef te denken. Ik lig tussen 21:00 en 22:00 in bed, lees nog even, val in slaap en ik word tussen 06:00 en 06:30 wakker.

Slaap ik lang? Ja. Vet lang.

Ben ik mijn beste en opgewekte zelf op veel slaap? Hell yeah.

Het is voor Vin, die veel minder slaap nodig heeft, niet supergezellig dat ik niet (zo vaak) samen met hem opblijf, maar de realiteit is gewoon dat ik zit af te tellen tot ik naar bed mag. Dat lijkt me geen efficiënte of gezellige wijze om samen op de bank te zitten. Ik ben tot 21:00 my delightful self en daarna gaan de luiken dicht.

Ik word standaard tussen 06:00 en 06:30 wakker. Dan ga ik er vaak ook maar uit maar in het weekend blijf ik wat langer liggen om te lezen of met Bejons te kroelen. Dan zit ik alsnog met thee achter mijn bureau om 07:30 om lekker een beetje te tuttebellen s’ochtends.

Toen mijn coach vorig jaar vroeg “Lianne, how’s your nutrition?” duurde het even voordat ik een antwoord kon formuleren (waarop Akil reageerde met “Nope — too slow! If you gotta think about it for that long it’s not good enough!”). Ik zou het inmiddels willen formuleren als ‘Gezond Maar Verwend’ — beetje zoals ikzelf.

Ik neem standaard een gezond ontbijtje en lunch mee naar mijn werk, die maak ik vaak op zondagmiddag of woensdagavond klaar. Dus dat is op zich prima.

Alle tussendoortjes zijn daarentegen totale wild cards; afhankelijk van wat er nog in huis is, waar ik zin in heb of wat er te koop is in de AH To Go. Van stukjes wortel tot Stach pindakaas chocolade van zure snoepjes tot Wasa rozemarijn en zeezout crackers (ZO LEKKER).

Ik eet op werk yoghurt en vaak een salade, soms brood. Ik probeer fruit te eten op werk maar ik ben een echt suikermonster, fruit just doesn’t cut it. Ik eet dan liever gewoon groentes; die doen tenminste niet alsof ze zoet zijn.

Soms neem ik een stukje chocola of een koekje bij de koffie, vaak aan het einde van de dag nog even iets zouts.

S’avonds na het eten vaak nog een stukje Milka Oreo. Want lekker.

Enthousiast, maar zero fucks given als het niet uitkomt. Ik plan een paar sportlessen in per week en die doe ik vaak ook gewoon, maar als er iets tussenkomt of als ik echt hondsvermoeid mijn karkas aan het rondzeulen ben? Dan annuleer ik mijn les en ga ik een andere keer

Ik heb een F45 lidmaatschap maar heb ook nog steeds mijn OneFit abonnement, voor Bikram- en bokslesjes.

Mijn week begint op zondag en dat is superfijn, want het is een dag die ik eigenlijk altijd vul met sporten, familie en leuke dingen doen. Puur tussen de oren voelt het ook een beetje als een headstart als ik op zondag al ‘begin.’

Ik ga op zondag eigenlijk standaard naar F45. Als ik daarna geen plannen heb ga ik boodschappen doen, even koffie halen bij BLT en spendeer ik de dag met Vin en de katten in bed en op de bank. Tussendoor pak ik vaak even mijn laptop om een stukje te schrijven, en we trekken vaak nog een wijntje open bij het koken of het eten.

Wat ik ook vaak doe is meteen na het sporten gelijk onder de douche en dan in de auto springen om bij mijn opa’s en oma’s koffie te gaan drinken. Daar zie ik mijn ouders vaak, soms mijn broer en zijn vriendin, of mijn ooms en tantes met hun kinderen. Ik blijf altijd langer hangen dan ik had gepland, maar ben vaak rond 15:00 weer thuis en ga ik gewoon een beetje doen waar ik zin in heb.

Ik sta uiterlijk 06:30 op en als mijn werkagenda het toelaat ga ik maandagochtend om 07:00 naar F45.

Ik vind het ZO ideaal dat die trainingen maar 45 minuten zijn. Ik ga helemaal dood in driekwartier en daarna mag ik weer gewoon mijn leven gaan leven. Met ff douchen en spullen pakken ben ik dan rond 09:15 op kantoor.

Ik werk tot 17:00–17:30 en ben dan rond zessen thuis. (De afgelopen weken ga ik iets eerder weg want moet naar snowboard-opfrisles. Het is vooral fris om heel Voorburg door te crossen in een kwartier om op tijd te zijn voor de 18:15-les.)

Ik pak ik op dinsdag meestal de 07:07 trein naar Rotterdam Centraal, zodat ik nog een uurtje bij Lebkov kan schrijven. Ik schrijf meestal niet het volle uur, doe ook wat admin-klusjes en mailtjes, maar het is wel een lekker uurtje om even mijn shit together te krijgen.

Dan ben ik tussen 08:30 en 09:00 op kantoor en aan het werk tot 16:30 en 17:00. In de avond geen bijzonderheden, soms boksen of met iemand eten.

Woensdag is mijn vrije dag en wat blijft dat toch een ongekende luxe. Ik moet opletten dat ik die dag niet helemaal volplemp, want ik plan vaak mijn losse projecten (zoals de draaidagen voor de Tjaikovski campagne!) en sociale afspraken hier zo midden in de week ff in.

Op drukke dagen ben ik dus alsnog heel de dag in de weer. Als ik geen plannen heb ben ik thuis aan het schrijven. En met schrijven bedoel ik de keuken aan het opruimen, de was aan het doen, een computerspelletje spelen, met de katten knuffel en een boek lezen. Ik word nergens zo productief van op andere gebieden als moeten schrijven.

Donderdag zijn mijn collega’s en ik vroeg op kantoor want locatievergadering om 08:30. Ik heb een hekel aan vergaderen, maar vind mijn collega’s leuk dus houd het vol met koffie en grapjes.

Om 10:00 heb ik mijn eerste inloopspreekuur van de week, en dat is mijn lievelings. Van 10:00 tot 12:00 spreek ik mijn eigen of nieuwe studenten in 5–10 minuten gesprekjes en dat is me toch heerlijk efficient. In mijn ervaring heb je echt geen half uur nodig om een goed gesprek te hebben of om dingen te regelen. Ik bonjour dus bijna elke student die me mailt naar mijn inloopspreekuur en zie er lekker veel in twee uur.

‘Smiddags heb ik afspraken en doe ik admin, en afhankelijk van hoe druk het is geweest sluit ik ergens tussen 16:00 en 17:00 mijn computer af. Dan ga ik zelf nog even borrelen met een collega, vriend of vriendin, of ik ga naar huis om te relaxen en te koken. Sporten doe ik niet zo vaak op donderdagavond want het is dan weight&resistance en ik vind cardio gewoon veel leuker. Sorry, coach!

Vin is vaak ook met collega’s nog even wat drinken dus dan eten we of samen laat nog. Als we allebei zijn gaan borrelen wordt Thuisbezorgd aangeslingerd of we warmen restjes op. We be lazy.

Yay, vrijdag! Ik pak weer een Early Bird NS naar Rotterdam Centraal, of voor nog een schrijfuurtje (of twee, afhankelijk van hoe vroeg ik wakker ben) of voor een vroege start zo op de vrijdag.

Ik zorg er vaak voor dat ik geen afspraken heb tot mijn inloopspreekuur zodat alles wat mogelijk is blijven liggen gedurende week nog even afgetikt kan worden.

Dan heb ik weer inloopspreekuur, lunch-break en s’middags afspraken. Collega’s en ik zijn vaak wel een beetje jolig op de vrijdagmiddag en studenten zeggen vaak af voor die afspraken, dus we lopen af en toe bij elkaar binnen voor een geintje of een gesprekje.

Ik ben wel eens theatraal face first in de gang gaan liggen, een andere collega rende een keer langs met zijn shirt over zijn hoofd, en zo komen we de middag wel door tot het weekend is!

Mijn vrijdagavonden? 50% kans dat ik een sociaal ding heb staan, 50% dat ik thuiskom en met Vin op de bank chill. (Ik ga ook graag op vrijdagavond langs mijn ouders om bij hen te eten, dan komt Vin vaak vanuit Den Haag ook en gaan we samen naar huis.)

Soms is Vin zelf de hort op, en dan zit ik zelf een beetje thuis te tuttebellen. En ga dan-ook op vrijdag- Heel Erg Vroeg naar bed. Want zo ben ik gewoon.

Yay, zaterdag! Ook nu weer megavroeg naar bed uit en het eerste wat ik op dit moment s’ochtends doe?

RUPAUL’S DRAG RACE KIJKEN.

Serieus. Deze meid zit om 07:00–07:30 klaar met een kopje thee om haar favoriete drag queens te bekijken.

Ik ga daarna het liefst naar F45, de Hollywood sessie is kracht&cardio en LEUK, met een DJ en enthousiastelingen. Daarna even boodschappen doen, douchen en het liefst gewoon lekker achter mijn laptop kruipen. Schrijven, tuttebellen, beetje YouTube filmpjes kijken: Heerlijk.

Soms overdag koffie doen met iemand, soms savonds date night of quality time met vrienden. Helemaal leuk zo’n zaterdag.

Dat is op dit moment hoe ik mijn leven leef.

Een best wel relaxed luxeleventje met veel tijd voor mezelf, mijn hobbies en projecten, en verder tijd doorbrengen met de mensen (en katten) die ik graag zie.

Fijne week!

Written by

Writer & Self help junkie (32) with two books (2018, 2020) in Dutch bookstores. Personal stories (Dutch) and miscellaneous other articles (English).

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store