Het Verhaal Over Beyonce de Kitten 2

Image for post
Image for post
ff m’n murderskills op je hand oefenen hoor

We zijn inmiddels een maand verder met Beyonce de kitten. Omdat ik me bewust ben van alle mensen die me volgen die wél wat beters te doen hebben dan zwijmelen over mijn kat, nu in één stukje alle leuke (en minder leuke) dingen aan Queen Bey, who Runs the World and Licks the Things.

Image for post
Image for post
Image for post
Image for post

Kyra en Beyonce

Na mijn laatste stukje gingen we verder met ze aan elkaar laten wennen, door ze heel de dag bij elkaar te laten onder onze supervisie.

Dat ging goed, al hebben we best een aantal hele intense stoeisessies met lede ogen aangezien — en soms zelfs onderbroken. Hoewel de meeste signalen steeds wezen op stoeien en spelen (stil, zonder dikke staarten) gromde Kyra wel af en toe en ik vind het het er best eng uitzien als ze elkaar bijten.

Maar Beyonce leek onverminderd enthousiast en Kyra leek verder ook niet boos, dus voorzichtig lieten we ze toen ook voor het eerst een nacht alleen samen zonder de kleine op te sluiten in mijn kantoor.

Omdat we ook het idee hadden dat Beyonce zich extra ging uitsloven door alle energie die ze niet kwijt kon in mijn kantoor, besloten we ze die maandag ook gewoon bij elkaar te houden. Vin -die vlakbij werkt- moest van mij in zijn lunchpauze naar huis om te kijken of er geen bloed aan de muren zat. (Zo ben ik blijkbaar.) Dat was niet zo, en vanaf dat moment zijn de twee gewoon samen overdag alleen gebleven. Zonder problemen!

Er wordt nog steeds gestoeid en de Scar — Mufasa scene van de Lion King wordt nagespeeld in de krabpaal. Maar er worden ook kopjes aan elkaar gegeven en naast elkaar op de bank geslapen. Kyra is een schatje qua kopjes en aaien maar best wel op zichzelf. Toch laat ze Beyonce verbazingwekkend veel toe in haar personal space voor een kat die altijd een beetje op afstand blijft.

Kyra is nooit een knuffelkat geweest.

Beyonce daarentegen…

Image for post
Image for post
Image for post
Image for post
Image for post
Image for post
Image for post
Image for post

Beyonce is vanaf het begin de meest lieve, aanhankelijke kat die ik ooit heb gezien. Het is echt niet normaal: Ze ligt werkelijk in de meest onmogelijke uitgestrekte of opgekrulde houdingen bij ons te slapen. (Ze pakt dan ook iedereen die langskomt he-le-maal in.)

Ook s’nachts wil ze kroelen, waardoor ik tegenwoordig regelmatig in slaap val met Beyonce op me. Helemaal gezel, alleen ze spint zo hard dat je denkt dat er een vliegtuigmotor op je kussen is gegooid en ze likt je gezicht als je niet oppast. Als ze eenmaal slaapt is het hemels.

Image for post
Image for post

Genoeg over mijn kat, laten we het over mij hebben

  • Ik weet echt veel te veel over katten nu. Na al mijn obsessieve geGoogle en het lezen van Gekke Kattenmens boek voel ik me zelf ook een Gek Kattenmens.
  • Als ik later 80 ben en mijn kleinkinderen vragen waarom ik zoveel weet over katten, dan zeg ik “dat komt doordat oma’s eerste man oma een kat gaf en toen werd oma ineens een COMPLETE GEK.”
Image for post
Image for post
Image for post
Image for post

Dus ja, dit is nu een beetje de status.

Beyonce ligt op iemand, Kyra ligt in de buurt, en ik schrijf ondertussen braaf verder aan de eerste versie van mijn boek.

Image for post
Image for post

Groetjes.

Written by

Writer & Self help junkie (32) with two books (2018, 2020) in Dutch bookstores. Personal stories (Dutch) and miscellaneous other articles (English).

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store