Aankondiging: Lianne Keemink Schrijft Een Nieuw Boek Hoor Jongens

Image for post
Image for post
!!!!!!!!

Ik wilde eigenlijk een Beyonceetje zetten met mijn tweede boek. For the niet-Beyoncefans out there: Beyonce gooide op 13 december 2013 haar gelijknamige album online zonder dat iemand ENIG IDEE had dat onze Bey bezig was met een nieuw album.

Dat leek me wel wat voor boek twee. Toen ik in oktober 2015 (alnog 3 maanden na het tekenen van mijn contract) aankondigde dat ik een boek zou gaan schrijven voelde ik meteen:

“…Dit was een kutidee.”

Dat ligt niet aan jullie, voor de duidelijkheid: Ik ben zo. In een wereld van influencers die jullie kunnen meenemen in hun processen zuigt het voor mij alle energie uit het proces of project en weet ik dus dat als ik wil dat een project the light of day gaat zien ik m’n smoel moet houden .

Ik werk VEEL BETER aan dit soort dingen als niemand het nog weet. Praten over m’n plannen en ideeën kost me op de een of andere manier bizar veel energie die ik dan niet meer in diezelfde plannen en ideeën kan stoppen.

Hoe irritant dat ook is, ik moet me kunnen afsluiten. Dat kan ik het beste als niemand (of alleen een klein handje mensen) weet wat ik aan het uitspoken ben. Het is trouwens ook funest voor mijn status als een Internettert die creatieve of zelfontwikkelingsachtige dingen doet volgens mij want: Engagement! Storytelling! Neem je mensen mee in het proces!

…Ja. Kan ik gewoon niet.

I work in silence.

Dus je begrijpt: in mijn ideale wereld had niemand geweten dat er een nieuw boek was totdat dat nieuwe boek ook daadwerkelijk in de winkels lag.

Maar dat is dus gewoon onmogelijk — en niet, verrassend genoeg, omdat ik niet Beyonce ben!

(Of misschien wel trouwens, want Beyonce had iedereen gewoon in een NDA geworsteld maar zoveel power noch sterallures heb ik nog niet na een boekje)

Ik kon het niet echt in goed fatsoen nog ‘geheim houden’ zo bleek, omdat uitgeverijen een catalogus hebben zodat boekenwinkels kunnen kijken wat er gaat uitkomen, wat ze gaan kopen en hoeveel. Die komt een half jaar eerder uit dan de boeken. Zeg maar, nu.

Het was dus een kwestie van tijd. Niet in het minst omdat best wel wat van mijn Internet vrinden en vriendinnen ‘iets doen’ met uitgeverijen, boeken EN dat donderdagavond mijn tweede boek ineens ook onder ‘auteur Lianne Keemink’ verscheen op bol.com!

Hij is dus te pre-orderen jongens (en je zou mij er een gigantisch plezier mee doen als je dat doet).

Als ik het zelf niet aan jullie vertelde, kon ik erop wachten dat een oplettende boekenkoper, redacteur van een uitgeverij of iemand van de inkoop bij een winkel me had gespot ergens de aankomende weken/maanden en das dan ook een beetje vreemd.

Dus vandaar!

Deze keer is het boek ook nog niet af, maar wel zodanig af dat ik zeker weet dat als ik mezelf niet teveel met het Internet bemoei de aankomende tijd het boek volgens plan in de winkels ligt.

Ik vertel jullie volgende week een stukje meer over het hele proces naar mijn boek toe, de inhoud van het boek en hoe het schrijven tot nu toe is gegaan. Want spoiler alert: Dat bleek toch wel een beetje pittig.

(Dus verzacht mijn struggle, support the author en preorder!)

Tot snel!♥️

Written by

Writer & Self help junkie (32) with two books (2018, 2020) in Dutch bookstores. Personal stories (Dutch) and miscellaneous other articles (English).

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store